Tilstedeværelse og elvekajakk kurs

I samarbeid med Anett Sjursheim og hennes kursinstruktører ved Sjoa Kajakksenter, holder vi kurs i Tilstedeværelse og elvekajakk.

Kurset foregår på flatt vann og rolig elv. I elva har vi fokus på det som skjer her og nå i kropp, pust, tanker, følelser og omgivelser. Du vil få en rolig innføring i elvepadling i trygge omgivelser. Vi tilpasser kurset etter deltakerne.
De fleste av oss ønsker å unngå å få hodet under vann. Hva skjer med deg i det du skal vippe kajakken rundt og skal skyve deg ut av kajakken på flatt vann?
Det å utfordre seg selv psykisk og fysisk på elva kan tilrettelegge for å være tilstede her og nå.
Kanskje er det mest utfordrende å møte det som skjer, på en ikke­dømmende og aksepterende måte? På dette kurset har vi fokus på å være klar over det som er her og nå uten å vurdere eller dømme det du blir klar over.

Anett Sjursheim ved Sjoa Kajakksenter. Anett Sjursheim har drevet Sjoa Kajakksenter siden 1997. Anett er ansvarlig for elvepadleopplæringen og sikkerheten på elva.
Anett er utdannet kajakkinstruktør i USA og er også veileder for Norges Padleforbund.
Hun har lang erfaring fra barnevernet og er utdannet barnevernspedagog.
Hun er kjent for sin sprudlende energi, sitt fokus på sikkerhet og kursdeltagernes individuelle behov.

Program "Tilstedeværelse og elvekajakk"
Dag 1 
Velkommen til kurs.Oppmøte setra på Stålane i Heidal fredag 15.06 kl.18.00. Her vil dere få servert rømmegrøt fra Heidal ysteri og spekemat. Vi blir litt kjent og snakker om forventninger og tilstedeværelse. Hvordan kan bevissthet på hva som er her og nå påvirke livet ditt? Mulighet for svært enkel overnatting på setra. Du kan evt. ta med telt. Andre overnattingsteder finnes nede i dalen. det tar ca 20 minutter å kjøre fra setra til Sjoa kajakksenter, hvor vi starter lørdag morgen. For mer informasjon om overnatting i Heidal - se booking.com eller kontakt Annki.

Dag 2
Vi møtes på Kajakksenteret kl.09.00. Undervisning om elva, tilpassing av kajakk og utstyr før det bærer av sted til elva. Første dag jobber vi med padleteknikk og sikker utgang av kajakken. Medbrakt lunsj og kaffe/te ved elvebredden.Vi avslutter dagen på kajakksenteret ca kl.15.00.

Dag 3 
Vi møtes på Kajakksenteret kl.09.00. Vi finner fram utstyr, og drar på elva. Mellom padleøktene blir det kaffe/te
og medbrakt lunsj. Kort oppsummering av padleerfaringen og avslutning av kurset ca kl.15.00.

Utstyrsliste
Vi kommer til å være ute mesteparten av tiden. Ta med varme klær, lue, håndkle og gode sko.

Til bruk på elva
2 tynne ull undertrøyer eller 1 tynn ull undertrøye og 1 tynn fleecegenser, 1 stillongs, ullsokker til bruk i våt skoene, bikini/badebukse. Matpakke og drikkeflaske.
Per deltaker kr.4500,- Pris inkluderer: To og en halv dag med tilstedeværelse og elvekajakk kurs Alt utstyr (kajakk, åre, spruttrekk, våtdrakt, våt sko, tørrtopp, hjelm, vest). Kaffe/te og kveldsmat fredag 15.06.

Tilstedeværelse og elvekajakk kurs - Sommersesongen 2018 Fredag 15.06 - søndag 17.06

Det kan tilrettelegges for kurs andre datoer ved minimum 3 påmeldte. Sesongen starter når isen har smeltet,som regel i slutten av mai og avsluttes i slutten av september.
Påmelding eller spørsmål om kurset ta kontakt Annki Daudon adauden@online.no eller mobil 924 64 898. Bindene påmelding.
Avbestilling må skje 21 dager før kursdato, for ikke å bli belastet i sin helhet. Benytt egen reiseforsikring ved sykdom.

Overnatting er mulig flere steder i Heidal bl.a. Heidal Hotell, GoRafting og Nordre Ekre gård.
Pris, komfort og fasiliteter varierer. Mer informasjon ved påmelding. Mat og overnatting kommer i tillegg til kursavgiften. Kurset vil foregå på og ved elva, på Kajakksenteret og GoRafting.

Mat: Frokost og middag kan kjøpes på Heidal hotell og GoRafting (ved et minimumsantall).
Det er muligheter for selvhushold ved GoRafting. Du finner alt utstyr du trenger til matlagning der.
Nordre Ekre gård er åpent sommerhalvåret og kan spesialbestilles ved et minimumsantall i vinterhalvåret. Nordre Ekre gård er kjent for sin gode mat.

Velkommen på kurs i tilstedeværelse og elvekajakk.

”Bevisst tilstedeværelse er en vedvarende, ikkedømmende selvinnsikt, som kultiveres ved at vi er våkent til stede. Bevisst tilstedeværelse er en naturlig del av vår eksistens. Den kan styrkes gjennom trening.
Denne treningen kalles i blant meditasjon. Men meditasjon er ikke hva du tror det er. 
Meditasjon handler dypest sett om å være våkent til stede, og det kan en bare være gjennom våre sanser,
alle våre sanser inkludert bevisstheten. Bevisst tilstedeværelse er en måte å bli venn med seg selv og sine opplevelser på. Våre opplevelser er selvfølgelig utallige, og omfatter vår egen kropp, vårt sinn og hele verden.” Jon Kabat - Zinn 

Mindfulness kurs sommeren 2013.

”Elvepadling gir meg mestringsfølelse og indre ro”. Anett 

Annki Daudon padler Sjoa. Mindfulness og elvekajakk kurset vil foregå på flatt vann og langt roligere elv,enn den på bildet.
Annki begynte med elvekajakk på nybegynnerkurs hos Anett Sjursheim på Sjoa Kajakksenter i 2007. ”
Jeg har lært mye om oppmerksomt nærvær her og nå ved å padle elv. Sansning, tanker og følelser som er både behaglige og ubehaglige.
Den største utfordringen for meg er å møte det ubehaglige på en ikke dømmende måte.
Ved å være i det som er, har jeg utviklet meg som menneske ved at jeg har akseptert flere sider av meg selv.
Erfaringene fra elvepadlingen kombinert med gestaltpraksisen, er min inspirasjon til å holde kurs”.