Velkommen til Yoga – Rafting – Ridning i Heidal 08.06 -10.06.06.18!

Bli med på en helg til vakre Heidal. Her kan du kombinere ro og aktiviteter i naturskjønne omgivelser. Velg i aktiviteter og bosteder ut fra hva som passer deg/dere best. Du trenger ingen erfaring med yoga, ridning eller rafting for å melde deg på.

Fredag Kl.18.00 – 20.00 Velkommen til Kruke Gård. Dere får informasjon og kart over Heidal. Dere som ønsker å bo på Kruke gård, får utdelt hytte /rom. Alle yogaøktene foregår i det koselige ombygde fjøset på Kruke gård. Tilstedeværelsen fra yogaen kan du ta med deg inn i dagen og oppleve ridning og rafting.

Fredag kl.20.00 -21.15 Yoga

Lørdag kl.08.30-09.45 Yoga

Lørdag kl.18.00 -19.15 Yoga

Lørdag kl.19.30 Felles grilling på Kruke

Søndag kl.08.30 – 09.45 Yoga

Rafting lørdag og søndag på GoRafting med oppmøte kl.10.30 – for bestilling og informasjon om rafting – ta kontakt med Kristin på post@gorafting.no , eller på telefon 61235000. Se også www.GoRafting.no

Ridning lørdag og søndag oppmøte kl.11.00 – For mer informasjon og påmelding  ridning, ta kontakt med Kristin på mobil 48096564 eller Tor Even 99449393.
Se også www.oienovre.no

Pris kr. 1500 inkluderer fire økter med yoga, te, kaffe, kake. Begrenset antall plasser. Påmelding og mer informasjon om yogahelg Annki Daudon Mobil 92464898, adauden@online.no, www.annki-gestalt.no

Yoga med Rita Bråten Yopila

Morgenøkten har som intensjon å få i gang energi, kvikke opp og gjøre deg klar for dagen. Kveldsøkten er myk og roer ned. Ved å balansere aktivitet (yang) og hvile (yin) øker vår trivsel på alle nivåer. Du trenger ingen erfaring for å delta på timene

MorgenYoga:

FlytYoga - en frisk yogatime hvor yogastillingene glir over i hverandre. Du beveger deg i takt med din egen pust. Timen er leken og energisk og gir fornyet energi. Samtidig gis det rom for å finne tilbake til kroppen gjennom pust og tilstedeværelse. Vi arbeider oss gjennom hele kroppen i løpet av timen. Myk oppvarming, stående øvelser, balanseøvelser, sittende og liggende øvelser. Roligere tempo mot slutten av timen. Fokus på bevegelighet og styrke i hofter, skuldre og rygg. Stillingene kan tilpasses og modifiseres, slik at de passer din kropp. Timen avsluttes med en god avspenning.

Kveldsyoga:

Yinyoga - en terapeutisk yogastil som handler om å gi seg hen og slippe kontrollen for å roe kropp og sinn. Det er en motvekt til de mer fysisk krevende yogaformene.

I denne timen gjør vi passive øvelser med en lett myk strekk, utført i stillhet og bevisst tilstedeværelse. Hver posisjon holdes i ca 3 minutter, hvilket gir oss tid til å roe sinnet. I yinyogaen ønsker vi å komme inn til kroppens bindevev, i stedet for musklene. Dette oppnås ved å holde i en mellomdyp strekk over lengre tid.

Avsluttes med god avspenning.

Ta med egen yogamatte, hvis du har. Si i fra hvis du trenger å låne yogamatte ved påmelding.

For mer informasjon om Rita eller yoga - ta kontakt med Rita  rita.yopila@gmail.com, www.yopila.no mobil 92669968

Rafting i Sjoa og Ottaelva med GoRafting AS

Sjoa er kjent som Nord Europas beste rafteelv.

Du /dere har to raftealternativer lørdag og søndag. Etter yoga lørdag og søndag morgen, er guidene på GoRafting klare til å ta dere trygt ned elva Sjoa og Ottaelva – valget er ditt.

Dagsturen på Sjoa denne helgen starter kl.10.30, så dere har anledning til å starte dagen med yoga. Ta med deg tilstedeværelsen du fikk på morgenyogaen nedover elva. Deltakerne på denne helgeturen til Heidal får ekstra gode priser på rafting. Pris pr. person på dagstur i Sjoa kr.850,- Prisen inkluderer lunsj på GoRafting. Aldersgrense: Må fylle 15 år i løpet av året. For mer informasjon og påmelding til rafting, ta kontakt med Kristin på post@gorafting.no eller på telefon 61 23 50 00

Familierafting foregår på Ottaelva, som er ei stor og bred elv med vekselvis rolige partier og fine stryk. Her kan guiden utnytte bredden og velge å gå rett i de høye bølgene, eller sikkert føre båten utenom. Det blir også tid til lek, bading og svømming. Her er all fokus på barna - og lek og moro i trygge omgivelser.

Synes du rafting i Sjoa høres skummelt ut? Da kan rafting i Ottaelva være et godt alternativ. Deltakerne på denne helgeturen til Heidal får ekstra gode priser på rafting. Pris pr. person på familierafting kr.590,- Prisen inkluderer hjemmelaget kake, kaffe og te. Aldersgrense: Må fylle 7 år i løpet av året. For mer informasjon og påmelding, ta kontakt med Kristin www.GoRafting.no telefon 61 23 50 00

 Ridning med Øien Øvre Hesteaktiviteter

Etter at Øien Øvre hesteaktiviteter startet opp med fjellridning i Heidal, har de fått mange fornøyde kunder, som kommer tilbake sesong etter sesong. Kristin og Tor Even plukker ut hester etter dine hesteferdigheter. Hestene er vant til nybegynnere og liker godt å gå i terrenget. Hvis snøen fremdeles ligger i fjellet, tilbys det ridning langs med Sjoaelva nede i dalen. Det å ta med deg tilstedeværelsen fra yogaen opp på hesteryggen kan gi deg en ekstra fin opplevelse. Du pusser og steller din ”egen” hest før turen. Det blir en kaffepause underveis og mulighet for å ta med egen matpakke i saltasker. Pris for halvdagstur lørdag og søndag er kr.700,- som betales direkte til Kristin eller Tor Even  Aldersgrense uten foresatte er 12 år. Max antall ryttere 15 personer lørdag og søndag.

For mer informasjon og påmelding til ridning, ta kontakt med Kristin på mobil 48096564 eller Tor Even 99449393 Se også www.oienovre.no

 Bosted og mat

Det finnes flere muligheter for overnatting og mat i Heidal. Under ser du noen forslag. Det finnes to matbutikker i Heidal,Kafeen på Weistad serverer bl.a hamburgere,Nordre Ekre har mat og overnatting anbefalt på tripadwiser, GoRafting serverer frokost med hjemmelaget brød,lunsj og middag for overnattingsgjester (minimumsantall). Eller du kan lage din egen mat på Kruke gård,GoRafting eller Weistad kafe og hytter. Ta kontakt direkte med overnattingstedet for bestillin og mer informasjon.

Velger du å bo på Kruke gård, bor du samme sted som yogaen foregår. Kruke gård har enkel standard. Mulighet for selvhushold på et felles kjøkken med diverse utstyr. Små og store hytter og hus, noen med enkle te -kjøkken. På Kruke finnes det kun et vannklosett, i tillegg er det god gammaldags utedo. Dusj finnes andre steder i dalen. Vann og strøm i flere av bygningene. Pris pr. person i oppredd seng er kr. 250,- pr. natt. Bestill overnatting på Kruke av Annki, adauden@online.no, mobil 92464898. Oppholdet betales direkte på bostedet til bonden Pål.

GoRafting AS tilbyr overnatting på raftesenteret. Felles kjøkken med mulighet for selvhushold, eller bestill måltidene av GoRafting (minimumsantall). På Gorafting er det felles dusjer og toalett. Koselig uteområde med muligheter for ballspill og lek. Du kan høre elven Sjoa fra GoRafting. Ta med deg fiskestanga og prøv fiskelykken, eller sitt ved elvebredden og se på raftene og elvekajakkpadlere som farer nedover elva. For bestilling, ta kontakt med Kristin på GoRafting på telefon 61 23 50 00 eller book på booking.com

Weistad kafe og hytter ligger i Heidal sentrum, som bl.a. består av to matbutikker, dusjanlegg elvepadlebutikk, bensinstasjon og Heidal Ysteri. På Weistad kan du leie hytte i forskjellige størrelser.  Noen av hyttene har eget toalett og tekjøkken. Fellestoaletter og dusjer i eget bygg. Kafeen selger karbonadesmørbrød og hamburgere m.m. Ta kontakt med Weistad telefon 61234044, eller bestill gjennom booking.com

Vil du ha en helg med luksus anbefaler vi overnatting på Nordre Ekre Gård. Nordre Ekre ligger like ved elven Sjoa. Her kan du bestille rom med eget bad. Nordre Ekre gård har en gårdsrestaurant med lokal mat og gode anmeldelser på Tripadviser. Vi anbefaler å bestille bord i god tid. Ta kontakt Nordre Ekre Gård på telefon 61234113/47820511 – eller gjennom booking.com. Husk å si at du er på yogahelg – da får du 10 % avslag på overnattingen.

Vil du gå en tur i fjellet? Flere muligheter med fjellturer fra Høgsetra og Kverbru Stålane. Godt merkede stier. Fra Heidalsmuen er det god utsikt på godværsdager.

Fellesgrilling lørdag kveld

Lørdag kveld blir det felles grilling på Kruke, for alle som deltar på yogahelgen. Vi lager et langbord på tunet og fyrer opp en stor grill. Vi serverer hjemmelaga brød og eplekake fra Gorafting, kaffe og te. Ta med det du vil drikke og grille.

Velkommen til yogahelg i Heidal 08.06 -10.06.06.18!

Ønsker du å erfare tilstedeværelse på hesteryggen eller i en elvekajakk?

I hverdagen grubler vi ofte på det som har skjedd i fortiden og bekymrer oss for hva som kan skje i fremtiden. På kursene Tilstedeværelse og elvekajakk og Tilstedeværelse og ridning, vil vi ha fokus på å være tilstede i det som er her og nå, uten å dømme/vurdere det du blir klar over.

Som gestaltterapeut er jeg opptatt av å være utforskende og åpen på det som erfares her og nå i kropp, pust, tanker, følelser og / eller i omgivelsene.
Vi er alltid i relasjon til omgivelsene. Kursene i vakker natur, elva og hestene er omgivelser som gjør det enklere å være til stede akkurat her og nå. Økt bevissthet på det som er her og nå og akseptere det som er, kan skape endring og utvikling.

”Mindfulness eller oppmerksomt nærvær innebærer å kunne ha en åpen og utforskende oppmerksomhet her og nå, både det som treffer en gjennom sansning, og det som utspiller seg i følelser og tanker, både av det som er behagelig, ubehagelig og det som kjennes nøytralt.En arbeider da med å kunne møte det som skjer, på en ikke­dømmende og observerende, men samtidig deltakende, aksepterende og vennlig måte”.  Psykologisk.no

Det å være tilstedeværende er en livslang prosess og det er opp til deltakerne om de vil videreutvikle dette etter endt kurs.
Kursene passer for enkeltindivider, par, grupper og bedrifter. Egne grupper kan få egne tilrettelagte kurs.

For mer informasjon om kursene - trykk på knappen tilstedeværelse og tilstedeværelse og ridning.