Tilstedeværelse og ridning i samarbeid med Kristin Knørr ved Øien Øvre Hesteaktiviteter

Tilstedeværelse og ridning foregår på fjellet i Heidal, eller nede i dalen langs med elven Sjoa.
Hvor vi rir, avhenger av årstid og værforhold. Øien Øvre Hesteaktiviteter har stor variasjon i hesteflokken, alt fra rolige nybegynnerhester til spreke hester for de mer øvede. Du vil få en hest som passer deg og dine behov. Vi tilpasser ridningen etter deltakerne. Kurset kombinerer øvelser uten hest, ved siden av hesten, og på hesten.

Høydepunktet for noen er rideturen hvor fokus er tilstedeværelsen på hesteryggen, kroppen, pusten din i den vakre naturen. Andre opplever at øvelsene uten og ved hesten som mest nyttige for å være tilstede i det som er. Hest er et fantastisk ”virkemiddel” for tilstedeværelse. Hester reagerer på hva som er her og nå og du får umiddelbar respons fra den ut fra hva du gjør og hva som skjer i omgivelsene.
Vi har bl.a. en øvelse hvor du erfarer hva din egen pust gjør med hestens bevegelser.
Vi ønsker å ha hovedfokus på kropp, pust, følelser(frykt/lyst m.m.) og omgivelser/hesten på dette kurset.

Dato: Tilstedeværelse og ridning foregår hele året. Hvis dere er minimum 5 deltakere kan vi tilrettelegge kurset for egne grupper og datoer. Ta kontakt for datoer.

Ta med: Lunsj og drikke, gode støvler/sko (gjerne fjellstøvler), klær avhengig av vær og årstid.
Hestene har sal tasker med plass til ekstra klær og mat.

Oppmøte: I Heidal nede i dalen eller oppe på fjellet. Mer informasjon om oppmøte ved påmelding.

Påmelding: Du trenger ikke erfaring med hest for å delta. Vi legger opp kurset etter gruppens ønsker og behov. Hestene blir valgt ut fra hver enkelt deltaker.
Bindene påmelding. Avbestilling må skje 21 dager før kursdato, for ikke å bli belastet i sin helhet.

Pris kr. 3500 inkluderer: 2 dager med tilstedeværelse og ridning i Heidal, te/kaffe,
lunsj den første kursdagen. Minimum fem deltakere pr. kurs.

Overnatting: er mulig flere steder i Heidal bl.a. Heidal Hotell, GoRafting.no, Søre Harildstad gård og Nordre Ekre gård. Pris, komfort og fasiliteter varierer. Mer informasjon ved påmelding eller se booking.com. Mat og overnatting kommer i tillegg til kursavgiften.
MatFrokost og middag kan kjøpes på Heidal hotell og GoRafting (ved et minimumsantall).
Det er muligheter for selvhushold ved GoRafting.no (sommerhalvåret) og Søre Harildstad.
Du finner alt utstyr du trenger til matlagning der. Nordre Ekre gård er åpent sommerhalvåret og kan spesialbestilles ved et minimumsantall i vinterhalvåret. Nordre Ekre gård er kjent for sin gode mat.

Kristin Knørr ved Øien Øvre Hesteaktiviteter er ansvarlig for hester og rideøvelsene. 
Kristin har drevet med hester i mer en 35 år. De siste 7 årene har hun drevet med fjellridning sammen med Tor Even Evensen. Høsten 2013 begynte hun på instruktørkurs hos Drangelska Ridinstitutet i Stockholm. I mai 2015 ble hun uteksaminert som instruktør i Integrerad Ridkonst.
For de som vil vite mer om hva dette handler om, er linken til hjemmesiden her:http://www.drangelska.se/drangelska/extern/start.php

Annki  Daudon har drevet med hest og esel  i mange år. Hun fikk sin egen hest i 2015. ”Hest, ridning i skogen og på fjellet hjelper meg til å ta meg til her og nå. Min erfaring er at det er mye god helse i å kunne være her og nå, uten å vurdere, sammenligne, bekymre meg eller gruble over hva som allerede er sagt og gjort.

Hester er tilstede her og nå. De kan hjelpe oss i å være mindfulle.