Elvekajakk og tilstedeværelse sommeren 2019

Tilstedeværelse og elvekajakk kurs
I samarbeid med Anett Sjursheim og hennes kursinstruktører ved Sjoa Kajakksenter, holder vi kurs i Tilstedeværelse og elvekajakk.
Kurset foregår på flatt vann og rolig elv. I elva har vi fokus på det som skjer her og nå i kropp, pust, sanser, tanker, følelser og omgivelser. Du vil få en rolig innføring i elvepadling i trygge omgivelser. Vi tilpasser kurset etter deltakerne. Du trenger ingen forkunnskaper om elvepadling for å delta på kurset. På dette kurset har vi fokus på å være klar over det som er her og nå. Uten å vurdere eller dømme det du blir klar over. Kanskje er det mest utfordrende du gjør på kurset, å møte det som skjer på en ikke dømmende og aksepterende måte. De fleste forbinder Heidal / Sjoa med raftig i Sjoa. I nærheten av Heidal, bygda som Sjoa renner igjennom, finnes det flere rolige elver. Lågen, Otta og deler av Sjoa har rolige partier, som Kajakksenteret benytter seg av på nybegynnerkurs i elvepadling. Så pust ut, din sikkerhet er svært godt ivaretatt.
Anett Sjursheim ved Sjoa Kajakksenter. Anett Sjursheim har drevet Sjoa Kajakksenter siden 1997. Anett er ansvarlig for elvepadleopplæringen og sikkerheten på elva.
Anett er utdannet kajakkinstruktør i USA og er også veileder for Norges Padleforbund.
Hun har lang erfaring fra barnevernet og er utdannet barnevernspedagog.
Anett er kjent for sin sprudlende energi, sitt fokus på sikkerhet og kursdeltagernes individuelle behov.
Annki Daudon startet med elvepadling på kurs hos Anett i 2005. Det beste med elvekajakk er opplevelsen av kroppen, sansene og følelsene i naturelementet. Elva kan være et ganske så kraftfullt virkemiddel for å være tilstede her og nå.
Sjoa Kajakksenter og Annki har hatt flere kurs i tilstedeværelse og elvekajakk. Motstand og lyst, det å finne sin grense for hvor langt du ønsker å gå, er ofte noe som går igjen hos deltakerne på kursene. Vi kan bruke det du blir klar over her og nå til og utforske dette og andre ting som dukker opp, før, under og etter du har vært på elva. Underveis kan vi utforske med pust, sanser, støtte m.m. hva som fungerer for deg for å være i det som er. Hvordan være i det du opplever her og nå, kan ha en overføringsverdi til livet du lever.
Kurset vil foregå på en seter på fjellet i Heidal, På Sjoa Kajakksenter, ved elvebredden og på svært rolige elver i nærheten av Kajakksenteret.
Dag 1
Velkommen til kurs. Oppmøte setra i Heidal. Vi blir litt kjent, snakker om forventninger og gjør noen tilstedeværelsesøvelser. Hvordan kan økt bevissthet på hva som er her og nå påvirke livet ditt? Overnattingssteder med og uten matservering finnes nede i dalen. Eller hva med å ta med telt og finne en fin plass på fjellet? For mer informasjon om overnatting i Heidal – se booking.com eller kontakt Annki mobil 92464898.
Dag 2
Vi møtes på Kajakksenteret kl.09.00. Undervisning om elva, tilpassing av kajakk og utstyr før det bærer av sted til elva. Første dag jobber vi med padleteknikk og sikker utgang av kajakken. Medbrakt lunsj og kaffe/te ved elvebredden. Instruktøren ved kajakksenteret har fokus på padling og sikkerheten mens Annki ”padler rundt” til hver enkelt og har fokus på deltakernes tilstedeværelse. Det er maks 3 deltakere pr. kajakkinstruktør, så du vil bli svært godt ivaretatt. Vi avslutter dagen på kajakksenteret ca kl.15.00.
Dag 3
Vi møtes på Kajakksenteret kl.09.00. Vi finner fram utstyr, og drar på elva. Det er Anett ved Sjoa kajakksenter som avgjør hvilken elv vi drar på og hvilken del av elva. Dette tilpasses etter deltakere, vannstand og sikkerhet. Mellom padleøktene blir det kaffe/te
og medbrakt lunsj. Oppsummering av padleerfaringen og avslutning av kurset ca kl.15.00.
Utstyrsliste
Vi kommer til å være ute mesteparten av tiden. Ta med varme klær, lue, håndkle og gode sko.
Til bruk på elva
2 tynne ull undertrøyer eller 1 tynn ull undertrøye og 1 tynn fleecegenser, 1 stillongs, ullsokker til bruk i våt skoene, bikini/badebukse. Matpakke og drikkeflaske.
Per deltaker kr.4500,- Pris inkluderer: To og en halv dag med tilstedeværelse og elvekajakk kurs Alt utstyr (kajakk, åre, spruttrekk, våtdrakt, våt sko, tørrtopp, hjelm, vest). Kaffe/te og kveldsmat fredag 15.06.
Tilstedeværelse og elvekajakk kurs – Sommersesongen 2019 – dato 24.7 -26.7.
Det kan tilrettelegges for kurs andre datoer ved minimum 3 påmeldte. Kurset kan spesialtilpasses din gruppe, enten dere en familie, vennegjeng, organisasjon eller bedrift. Sesongen starter når isen har smeltet, som regel i slutten av mai og avsluttes i midten av september.
Påmelding eller spørsmål om kurset ta kontakt Annki Daudon, adauden@online.no eller mobil 924 64 898. Bindene påmelding.
Avbestilling må skje 21 dager før kursdato, for ikke å bli belastet i sin helhet. Benytt egen reiseforsikring ved sykdom. Et depositum må betales ved påmelding.
Overnatting er mulig flere steder i Heidal bl.a. Heidal Gjestgiveri, www.GoRafting.no og Nordre Ekre gård.
Pris, komfort og fasiliteter varierer. Mat og overnatting kommer i tillegg til kursavgiften.
Velkommen på kurs i tilstedeværelse og elvekajakk.

Similar Posts